Всесвітній тиждень космосу

З 2000 року в усьому світі відзначається Всесвітній тиждень космосу, який проходить з 4 по 10 жовтня. Чому були обрані саме ці дати? Такий вибір заснований на двох важливих датах в історії космонавтики. 4 жовтня 1957 року був запущений перший штучний супутник Землі – Супутник-1, а 10 жовтня 1967 року був підписаний договір з космосу, в якому йдеться про те, що жодна країна не може розміщувати ніяку зброю в космосі, а також не може претендувати на володіння космічним тілом або його частиною.

Любов до космосу, ракетам часто з’являється ще в дитинстві. Адже це так цікаво – відкривати величезний світ невідомого і загадкового!

Ось ми зібрали деякі «космічні» книжечки для тебе. Скоріш приходь за ними до бібліотеки!

Г.К.Булгакова . Космос. Чомусики

Куди падають зірки? Де закінчується Всесвіт? Навіщо космонавтам скафандр? Відповіді на ці та багато інших запитань ти знайдеш на сторінках цієї книжечки.

Енциклопедія для малюків. Космос.

Найцікавіші факти

        Чи можливе зіткнення галактик? Чому космос чорний і що таке чорні діри? Які зірки найяскравіші? Що таке невагомість і Чумацький Шлях? Про все це і багато іншого ти дізнаєшся з цієї енциклопедії. Читай та здійсни захопливу подорож таємничою Сонячною системою!

В.В. Гуріна, В.Г. Біляєв. Моя планета – Земля

        В цій книзі  ти разом з хлопчиком Чомусиком можеш здійснити цікаву подорож планетами Сонячної системи. Крім того, ти дізнаєшся багато цікавого про нашу чудову планету, що зветься Землею.

Читайлику, а зараз переглянь відео, в якому розумничка Кнопка допоможе тобі розібратись, що таке Всесвіт, де він знаходиться, з чого складається і коли утворився

https://www.youtube.com/watch?v=XUOT9vfHjzE

        А ось 10 цікавих фактів про космос тебе точно здивують. Переходь скоріш за посиланням

Залишити відповідь