ЛІТЕРАТУРНІ БРЕНДИ В ТРЕНДІ: «Гаррі Поттер і таємна кімната»

(до 25-річчя книжки Дж.Роулінг)

Здається, лише вчора у світі бестселерів вибухнув справжній бум – шаленої популярності набув роман-фентезі Джоан Роулінг про Гаррі Поттера, його друзів та їхні пригоди,  перша частина якого вийшла в далекому 1997 році. За цей час, поки  літературознавці дискутували про феномен Поттеріани, а її авторка стала мільярдеркою, з’явилася ціла індустрія підназвою «Гаррі Поттер».

Цього року друга книга серії – «Гаррі Поттер і таємна кімната» – святкує 25-річний ювілей. За словами Деніела Редкліффа, виконавця ролі Гаррі, саме ця частина – його найулюбленіша. Нема сенсу розповідати її зміст, тому що неможливо повірити, що хтось з вас не читав про таємну кімнату та нові пригоди ГП та його друзів у Гоґвортсі або не дивився фільм (невже такі є?)! Читайте, перечитуйте, із завмиранням серця занурюйтесь у чарівний всесвіт, створений фантазією Джоан Роулінг, і пам’ятайте – добро завжди перемагає зло, іноді дуже дорогою ціною…

З початку повномасштабної війни в Україні письменниця активно підтримує наш народ публікаціями в соцмережах та благодійними зборами коштів. До речі, сама письменниця пожертвувала на гуманітарну допомогу українським дітям 1 мільйон фунтів стерлінгів.

На знак підтримки України Роулінг виклала у вільний доступ електронні книги про Гаррі Поттера, що вийшли у видавництві «А-ба-ба-га-ла-ма-га», серед них і книжка-ювілярка!

І ще приємні новини для шанувальників Поттеріани.  На потоковому сервісі Max, раніше відомому як HBO Max, вийде серіал за книжками Джоан Роулінґ про пригоди чарівника Гаррі Поттера. Він матиме новий акторський склад.  Кожен сезон буде автентичним оригінальним книжкам та представлятиме Гаррі Поттера та його неймовірні пригоди новій аудиторії у всьому світі.

У жовтні 2023року видавництво Bloomsbury Children’s Books опублікує перший офіційний додатокдо книжок про Гаррі Поттера — «Чарівний альманах світу Гаррі Поттера», ілюстрований діаграмами, картами, схемами тощо.

Це видання оживить магію Поттеріани в деталях.  Альманах перекладуть на 34 мови. Промоція видання включатиме рекламу, соціальну кампанію, а також заходи до Дня книжки про Гаррі Поттера, який має відбутися 12 жовтня.

Тож чекаємо на серіал і нову суперкнижку!

Залишити відповідь