“Веселі ідейки” у світі паперових стрічок

Квіллінг – це мистецтво виготовлення композицій зі скручених у спіралі смужок паперу, якому вже не одна сотня років.
Слово quill саме по собі означає перо. Ще середньовічні європейські квіллінгові майстри використовували кінчики пір’я для творчості. Ними згортали багатошарові колечка з тонких паперових смужок. Потім з кілець формували різні візерунки, викладаючи їх на основу – ікони, рами дзеркал, шкатулки, родові герби. На жаль, папір – недовговічний матеріал і мало що збереглося від середньовічних шедеврів. Однак ця стародавня техніка дійшла і до наших днів і дуже популярна в багатьох країнах світу.
Квіллінг – це простий і дуже красивий вид рукоділля, що не вимагає великих витрат. Вам не знадобляться дорогі інструменти і спеціально обладнане робоче місце. Для того, щоб зробити саморобку, приготуйте тільки ножиці, смужки різнокольорового паперу і клей.
Читачі Центральної дитячої бібліотеки з арт-майстерні “Веселі ідейки” впоралися з цією технікою на “ура”! Для початку маленькі майстри ознайомились з книгами та журналами, в яких є інформація про квіллінг. А для правильного творчого настрою бібліотекарі підготували для дітей слайд-шоу про цей вид мистецтва, яке супроводжувалось релакс-музикою.
Ми заготовили смужки різнокольорового паперу, ознайомились з основними формами деталей для виробів і технікою їх виготовлення.Крутити квіточки зі смужок паперу буде легше, якщо використовувати зубочистку в якості осі.
Діти були захоплені творчим процесом настільки, що не помітили навіть спалахи фотоапарата.

А результати робіт наших талановитих читачів ви можете побачити на виставці “Світ паперових стрічок”

Залишити відповідь