Ріки добра починаються з джерел милосердя

Переймаючись буденними проблемами, ми часто забуваємо про те, що поруч із нами живуть люди з особливими потребами, яким необхідна наша допомога та увага.

Вони дуже тонко,чутливо сприймають світ і все, що в ньому діється. Вчителі, професори, книжки дарують нам різні знання. А особливі люди навчають нас дарувати любов, щирість, доброту.

Всі люди мають різні порушення здоров’я. Різниця в тому, що в більшості випадків погіршення здоров’я не заважає нам функціонувати, бути залученим або брати участь в житті нашої спільноти. А людям з обмеженими можливостями важко долати перешкоди, з якими вони стикаються як тільки-но виходять з дому. Вони не завжди можуть отримати доступ до будівлі без використання сходів, вільно пересуватися вулицями, користуватися громадським транспортом, влаштуватися на роботу без страху дискримінації.

Для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до людей з обмеженими можливостями визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Саме про це   інформаційні матеріали – книги, статті, буклети, представлені у ЦДБ на виставці-пораді «Ріки добра починаються з джерел милосердя».

Хочеться, щоб щодня в серці кожного з нас було відчуття необхідності проявляти турботу й гуманне ставлення до людей, які найбільш цього потребують.

Відео за цим посиланням https://www.youtube.com/watch?v=J0fDKc3qk4U допоможе вам поглянути на світ очима людей з обмеженими можливостями.

Залишити відповідь