Ювілейний фуршет «Пригоду за пригодою читаймо з насолодою»

Я вважаю, що казки пишуться
з усмішкою, із задоволенням.
Саме написання казок створює
позитивний настрій.
А.Ю. Курков

Український письменник, людина майстерного володіння пером і неймовірної фантазії, журналіст, кіносценарист  Андрій Юрійович Курков приймає сьогодні привітання з 60-річчям!

Він написав понад 20 книжок, а також є автором багатьох сценаріїв для художніх та документальних фільмів. У 2014 році вперше написав   дитячу книжку українською мовою. То була казка «Маленьке левеня і львівська мишка» для Видавництва Старого Лева.

Як часто трапляється, на написання дитячих книжок Андрія Юрійовича надихнули його діти – саме для них він вигадав кілька сотень історій. В них навіть були постійні герої, наприклад, хлопчик Петрик, який літав між поверхами до своїх друзів.

У Куркова також є й «невидимі» казки, які він писав із виховною метою. Такою є велика екологічна казка «Історія лісозвалища». А ось «Казка про Василька і Миколоньку» – хворих діток, які змушені постійно жити в лікарні, за  відгуками, дійсно допомогла реальним дітям, які хворіли, налаштовувала їх на позитив та сприяла одужанню!

Книги Андрія Куркова перекладені 36 мовами.

Любий друже, подивись, яку виставку з книг ювіляра оформили в Центральній дитячій бібліотеці.

А тепер пропонуємо тобі трішки зазирнути в сюжети книжок Андрія Юрійовича, які ти зможеш взяти в нашій бібліотеці після завершення карантинних обмежень.

Залишити відповідь