Земля – це дар! Збережімо його!

Бережіть природу, люди,

                                                                     Не винищуйте ліси,

                                                                       Бо усе навколо чудо,

                                                                      Повне дивної краси.

Все частіше ми скаржимось на забруднене повітря, неякісну воду, небезпечні продукти, проблеми зі здоров’ям… А чому, як ти думаєш? Тому що стан довкілля продовжує погіршуватись.  

Коли мова заходить про «навколишнє середовище», про що у першу чергу необхідно згадати? Це поняття включає всі живі і неживі об’єкти Землі, які як частини єдиного цілого взаємопов’язані і тісно взаємодіють. Планета, на якій ми живемо, – це дар, але, якщо ми не зберігатимемо його, то втратимо назавжди і при цьому загинемо самі.

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Свято було засновано Генеральною Асамблеєю ООН у 1972 році. Україна відзначає цей день з більш ніж 100 країнами світу.

Якщо кожен з нас змінить свій спосіб життя, то цим зможе допомогти природі. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Почати можна з малого, поступово переходячи до більш серйозних кроків.

Ось які практичні поради ми пропонуємо тобі, щоб бути дружнім до довкілля.

Подивись, які цікаві факти та цифри про навколишнє середовище ми зібрали для тебе

Навіть мультгерої – лісові друзі  теж взялись захищати природу. Цікаво, як саме? Переходь за посиланням

Разом ми можемо зробити навколишнє середовище кращим, тому не забувай про його охорону та збереження природних скарбів. Адже це наш спільний дім!

Залишити відповідь