HandMade: світ у нових барвах

Найвище завдання будь-якої

творчості – знайти незвичайне

в звичайному і звичайне

у фантастичному

Д. Дідро

В даний час в магазинах можна купити що завгодно, на будь-який  смак, колір і переваги, але речі ручної роботи, як і раніше, користуються особливою популярністю. Давай розберемось, чому?

Творчість супроводжувала людину ще з давніх часів і тому завжди була об’єктом зацікавленості різних дослідників.

Люди здавна щось майстрували. Спочатку це було необхідністю, тому що треба було в щось одягатись та із чогось їсти. Згодом ремесла стали способом годувати себе і свою сім’ю.

        Одним з напрямків ремісництва є народні художні промисли, де речі, зроблені вмілими руками майстрів, мають не стільки практичну, скільки естетичну та культурну цінність. Від народної прикладної творчості і бере початок діяльність, яку ми тепер називаємо хендмейдом.

Речі ручної роботи завжди унікальні. Кожна рукотворна річ несе в собі тепло рук автора, частинку його душі. І його натхнення, позитив і задоволення від роботи обов’язково залишає свій відбиток на виробі і відчувається нами.

        Як приємно отримати в подарунок виріб, який існує в єдиному екземплярі! Або прикрасити свій будинок ексклюзивною річчю. 

        Ось і ми пропонуємо тобі, читайлику, подивитись, яка цікава яскрава виставка родинної творчості «Кольоровий водограй» з’явилась в Центральній дитячій бібліотеці. «Творцями» цієї виставки стала наша читацька родина Сімових – мама Олеся та донечка Поліна. Серед їх шедеврів є речі, виготовлені в техніці канзаші, в’язані  та вишиті вироби, топіарії в різних техніках. «Розквітли» на виставці й троянди зі стрічок. Поліна вчиться всім рукодільним навичкам від матусі і завдяки творчим здібностям «наздоганяє» Олесю.

Хендмейд зараз  доступний кожній творчій людині. Тому, любий друже, обирай заняття за своїм темпераментом і здібностями! А саме головне – для душі! І твори! Це дуже цікаво й захопливо!

А всі бажаючи зможуть прийти у четвер 17 червня о 13:00 до відділу мистецтв ЦДБ на майстер-клас з виготовлення прикрас у техніці канзаші, який проведе майстриня Олеся Сімова.

Залишити відповідь