Happy birthday, «прохолодний» смаколику!

Що є винуватцем сьогоднішнього свята? А це – всіма улюблений прохолодний, освіжаючий смаколик – МОРОЗИВО. Так-так, тобі не почулось. Саме 10 червня увесь світ відзначає Всесвітній день морозива. З цієї дати почалися перші масові продажі морозива в США (в далекому 1786 році), хоча в кулінарії воно з’явилось набагато раніше.

Першим його «прообразом» був китайський десерт зі льоду або снігу та шматочків фруктів. Давні греки і римляни також ласували охолодженими молочними продуктами та соками.

За легендою до Європи рецепт морозива привіз з Китаю Марко Поло. Жерар Тирсен, кулінар із Франції, в кінці 17 століття створив рецепт замороженого ванільного крему з молоком та вершками, який назвали «неаполітанським морозивом».

В нашій країні морозиво з’явилось в середині 18 століття.

Всесвітній день морозива завжди супроводжується конкурсами, змаганнями на поїдання ласощів, призами та солодкими подарунками від виробників цього десерту.

А чи знаєш ти, що можна пов’язати риси характеру з вибором улюбленого виду морозива? Виходить, так. Згадай, яке морозиво ти полюбляєш більш за все, а потім перевір, чи притаманні тобі ці риси характеру.

Шоколадне: любить привертати до себе увагу, веселий, чарівний, кокетливий, довірливий.

Ванільне: імпульсивний, легко піддається впливу, ідеаліст по натурі.

Полуничне: терплячий,  сором’язливий, занурений в себе.

М’ятно-шоколадне: любить сперечатись, бережливий, обачний.

Міндально-шоколадне: добрий слухач, привабливий.

Шоколадне з печивом: амбіційний, мрійливий, любить змагатись.

Ну що перевірив себе?

А тепер, якщо ти хочеш ознайомитись з цікавою історією появи морозива, переходь за посиланням

А дізнатись, звідки на прилавках магазинів з’являється морозиво, а саме, як воно виробляється, ти зможеш дізнатись з цього посилання

            В домашніх умовах також можна приготувати цей смаколик. Можливо тобі знадобиться допомога дорослих, а можливо, ти і сам впораєшся. Пропонуємо тобі нескладні рецепти за цим посиланням

Залишити відповідь