Відповідальні — значить вільні!

Чи можуть існувати права людини без відповідальності людини? В сучасних реаліяхслово «відповідальність» набуває важливішого значення. Окрім адміністративноїчи кримінальної відповідальності, ми починаємо розуміти відповідальність якдобровільний обов’язок перед собою та світом, свідомий вибір власної життєвоїпозиції та стиль життя, здатний творити позитивні зміни.

19 жовтня 2021 року українці вперше відзначатимуть Всеукраїнський День відповідальності людини, водночас вшановуючи пам’ять видатної особистості – автора «Декларації відповідальності людини» Богдана Дмитровича Гаврилишина, адже цей день є датою  його народження, і в цьому році йому могло б виповнитися 95 років.

Богдан Дмитрович своїм життєвим прикладом та досягненнями довів, що індивідуальна відповідальність кожного – це ключова цінність, яка може змінювати світ навколо.

Працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки, ще на початку 2010-х Богдан Гаврилишин дійшов висновку, що світ не є здоровий і що для того, щоб змінити ситуацію, потрібно брати на себе відповідальність на всіх рівнях. У 2014 році пан Богдан створив Декларацію відповідальності людини, яка складається з 15 пунктів.

Залишити відповідь