ЦВІТ МАКУ, ЦВІТ ПАМ’ЯТІ

Сьогодні– в День пам’яті та примирення – ми згадуємо мільйони жертв у Другій світовій війні і трагічні події тих часів. Символом цього дня є червоний мак – пам’ятний знак вшанування жертв усіх військових і громадянських конфліктів, а також відображення кривавого сліду від пострілу.

Для України війна розпочалась 1 вересня 1939 року, коли нацистська Німеччина напала на Польщу, а військова авіація бомбардувала Львів. Понад 120 тисяч українців брали участь у жорстокому двобої з вермахтом у складі Війська Польського. А скільки наших співвітчизників воювали у Фінляндії, Бессарабії, Північній Буковині! Багато з них на власному досвіді відчули всі заходи «радянізації», які потім обернулися десятками тисяч розстріляних, сотнями заарештованих і депортованих.

У перші дні цієї запеклої та тривалої війни Україна стала центром бойових дій, 50% бійців у складі військ Південно-Західного фронту становили саме українці, а загальна кількість мобілізованих за роки війни з України до радянських Збройних сил перевищила 6 мільйонів. Кожний другий з цієї великої кількості наших співвітчизників загинув, а ті, кому пощастило вижити, стали в більшості інвалідами.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабноїзбройної агресії рф. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф.

Ми боремось за мир на рідній землі. Ми боремось за мирне та безпечне життя всього вільного світу.

ПАМ’ЯТАЙМО І ПЕРЕМАГАЙМО!

Залишити відповідь