ЧАРІВНИКИ З ДИТИНСТВА

    Привіт, книголюбчики! Мабуть, багатьом з вас книжки подобаються саме за їх чудові ілюстрації. Слово «ілюстрація» з латинської перекладається як «освітлення». То хто ж ті найкращі художники, які у темряві освітлюють юним читачам шлях до дитячої книги? Знайомтесь з ними!

 Владислав Єрко – український художник-ілюстратор, переможець багатьох художніх та книжкових виставок, володар численних нагород, найбільш відомий своєю співпрацею з дитячим видавництвом «А-ба-ба-га-ла-ма-га». Проілюстрована ним «Снігова королева» Ганса Крістіана Андерсена завоювала Гран-прі на Всеукраїнському конкурсі «Книжка року–2000», титул «Найкраща дитяча книга–2006» у США.

 Стиль Євгенії Гапчинської найближче підходить дітям, адже її роботи дуже добрі, наївні та щирі. Кожного року художниця організовує чимало нових виставок в Україні та за кордоном. Найвідоміші ілюстрації дитячих книг художниці – «Аліса в країні чудес» Льюїса Керролла (видавництво «Фоліо»), «Ліза та її сни» Івана Малковича (видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га»).

 Кость Лавро – відомий книжковий графік, лавреат Шевченківської премії. Його роботи неодноразово входили до виставок дитячої книги у Болоньї та Братиславі. Персонажі художника мають неповторні національні риси та впізнаваний стиль. Класичні котики та зайчики Костя Лавра стали улюбленими мальованими персонажами українських дітей.

Катерина Штанко має безліч нагород та дипломів за свої неповторні, яскраві ілюстрації. А зробила вона їх чимало, адже встигла оформити вже кілька десятків дитячих книг. Її малюнки до книги «Сто казок» видавництва«А-ба-ба-га-ла-ма-га» можуть викликати лише захват. «Видавництво Старого Лева» випустило книжку «Слон на ім’я Ґудзик» письменниці Лесі Ворониної  з ілюстраціями Катерини Штанко.

Більше цікавої інформації про творчість українських художників-ілюстраторів дізналися наші читачі, які завітали до мистецького куточка «Чарівники з дитинства». Книголюбчики пограли в гру «Вгадай книжку за ілюстрацією» та зробили малюнки до своїх улюблених книжок.

Залишити відповідь