День вишиванки

Що трапилось у Центральній дитячій бібліотеці? Всі бібліотекарі та більшість читачів у вишиванках. Звичайно, кожен з нас здогадається, що таким чином ми святкуємо
День вишиванки. Святкується це свято щороку у третій четвер травня та завдячує своїм існуванням простій студентці факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесі Воронюк.Вишиванка в культурі України займає особливе місце. Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх та служила оберегом для господині чи господаря.

Наші читачі сьогодні мали змогу досхочу приймати участь у патріотичному селфі “Моя вишиванка”, красуючись перед фронтальною камерою мобільного телефону.

Виставка-експозиція “Вишиті перлини” розповіла хлопцям та дівчатам про традиційні візерунки на нашому національному одязі та представила кращі репродукції картин із зображенням українок у вишиванках.
Завдяки  народознавчому дефіле “Моя вишивана Україна” читачі дізнались про існування музею вишиванки та про те, що у кожному регіоні нашої країни є свої особливості створення  вишиванки. Відповідаючи на питання вікторини-візерунку “Країна, що заквітчана любов`ю та красою”, хлопці та дівчата створили свій власний візерунок, який цілком може претендувати на створення на його основі особливої бібліо-вишиванки.

Залишити відповідь