Мальовничих водойм чистоту збережемо!

        Усе життяна планеті залежить від води. Вода об’єднує все. Від джерела до моря і черезнескінченний цикл кругообігу вона з’єднує усі куточки планети.

          2лютого  1971 р. в місті Рамсар (Іран) була підписана Конвенція проводно-болотні угіддя. Іі головна  мета – привернути увагугромадськості і урядів різних країн світу до цінності річок, озер, лиманів таїх охорони. Саме тому 2 лютого проголошено Всесвітнім днем водно-болотнихугідь.

          7 лютого восьмикласники усіх шкіл міста  зібралися в центральній дитячій бібліотеці, щоб взяти участь у екологічному брейн-ринзі “Мальовничих водойм чистоту збережемо!”, організованому Станцією юних натуралістів.

          Змагання було досить насиченим. Гра проходила в три тури. У кожному за лічені хвилини команди повинні були дати відповіді на 10 запитань. Діти завзято виконували завдання, здивувавши журі глибокими знаннями флори і фауни Придунавья. В паузах між турами учасники та вболівальники поринули у світ орнітології,  відвідавши zоо-урок «Цікаве птахознавство», підготовлений бібліотекарями ЦДБ. А завдяки журналісту видавничого дому «Кур’єр»  Сніжані Стрепетовій дізналися про заповідні місця нашого краю та переглянули унікальні авторські  фото- та  відеоматеріали. Всі 14 команд  проявили ерудицію, завзятість, небайдужість, тому журі непросто було визначити переможців. За результатами трьох турів ними стали учні шкіл: №1 (ІІІ місце), № 10 та Український ліцей (ІІ місце), №16 та «Стежинка» (І місце).

        Викликав захоплення учасників заходу конкурс еко-плакатів, присвячених охороні водно-болотних угідь. Автори творчо підійшли до їх створення. Кожен з них продемонстрував креативність у оформленні та обізнаність в обраній тематиці.Переможцями конкурсу стали восьмикласники шкіл: №16 та №1 (ІІІ місце), №4 та №10 (ІІ місце), №8, №14 та Політехнічний ліцей (І місце). Відзначили грамотою за оригінальність й плакат вихованців школи «Стежинка». 

      Вітаємо усіх переможців! Читайте та перемагайте!

Залишити відповідь