Піратський квест «Острів скарбів»

Карамба! Кого це занесло попутним вітром до Центральної дитячої бібліотеки?! Це ж славетний пірат Джек Горобець!!! Всі наверх! Що за жарти? Що за сміх? А все просто! Розпочалася справжня пригода у відділі мистецтв!

Піднімаємо якоря! Вирушаємо до моря!

Усі, хто прийшов в цей час до бібліотеки,  перетворилися умить на справжнісіньких піратів! Так-так! Джек замислив щось неймовірне – пошук скарбів. Але спочатку діти розпрощалися зі своїми справжніми іменами, тому що пірати задля конспірації   ніколи не представлялися власними іменами. І ось у нас вже з’явилися Чорний Пес, Безстрашний Джон, Красуня Сью, Весела Ксю, Крюк Джо…

Відбулася жартівлива,  з танцями, посвята в пірати.

А який же пірат без піратського корабля?! Тож швидко треба було його намалювати!

Далі ватажок розповів, що старий Флінт залишив дивний шифр-пазл, зібравши який можна знайти мапу скарбів. Наші корсари завзято кинулися на пошуки мапи. А потім вони побігли за маршрутом, вказаним старим флібустьером.

І першим випробуванням став Острів загадок. Авжеж, це були веселі запитанняна морську тематику. Юні пірати швидко виконали це завдання і «поплили» до Бухти піратських витівок. Але не все так легко! Там на них чекала смуга перешкод, пройшовши яку пірати збирали слова, шукали скарби в справжній скрині.

Після цього їх занесло попутним вітром до Океану веселощів. Подолавши багато перешкод, наші шукачі пригод добряче зголодніли, треба було «набити трюм». Але для цього спочатку вони мусили «спекти піцу» та зловити рибу. Йохо-хо!!! Оце так веселощі! Піратів чекали несподівані конкурси, де вони проявили сміливість, фантазію, впевненість, влучність, єдність. Наші морські вовки збирали на швидкість піастри, метали ядра, піднімали якоря, малювали піратські тату. Їм довелось пройти нелегкий шлях до перемоги за допомогою капітана Джека Горобця.

Гамірно, весело, пізнавально пройшов квест. А скільки радості було, коли нарешті віднайшли скарб!

Наостанок капітан Джек Горобець запросив дітей до перегляду мультфільму «Пітер Пен і Венді».

        Задоволення отримали не тільки діти, але й працівники бібліотеки.

Залишити відповідь