Всеукраїнський день бібліотек

               30 вересня — найчитальніший день року.

У цей день вітання з професійним святом приймають бібліотекарі — провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети книг, складання бібліографічних довідників, каталогів, оформлення книжкових виставок. Професія бібліотекаря зовсім не нудна. Вона несе в собі багато сюрпризів і потребує багато знань, а ще бібліотекар повинен мати почуття гумору.

Безсумнівно, зараз можна завантажити й купити практично будь-яку книгу. Але! По-перше, усіх книг не купиш, а в бібліотеці їх можна взяти абсолютно безкоштовно. А по-друге, в бібліотеці є особлива, чарівна«книжкова» атмосфера. Пам’ятаєте – «в бібліотеці повинна бути тиша»?  Так от, це вже минуле століття. В Центральній дитячий бібліотеці нашого міста кожного дня галасливо, весело, дуже часто проводяться пізнавальні заходи, майстер-класи, квести, вікторини. Життя кипить! Це приємний і комфортний простір для розвитку дітей. Наші книжкові феї-бібліотекарі завжди раді читачам, завжди дадуть пораду, постійно готуютьнові виставки, програми, таким чином вони прищеплюють смак до читання, знайомлять з нескінченним світом літератури.


Напередодні свята в нашій бібліотеці пройшла акція побажань читачів “До бібліотеки з усім серцем”. Діти писали добрі слова, привітання, якою вони б хотіли бачити бібліотеку майбутнього. Усі ці побажання-серця будуть зігрівати бібліотекарів, надихати їх на нові звершення!

До речі, Всеукраїнський день бібліотек — відмінний привід дізнатися, що з новинок з’явилося, сходити в бібліотеку та взяти улюблену книгу чи щось свіженьке. Ну або просто провести цей вечір за читанням. Адже читати не шкідливо, шкідливо не читати!

Залишити відповідь