Cinema-онлайн «Мультbooks»

Хто з вас не любить мультфільми? Навіть серйозні дорослі мають свої «мульт-смаки». А чи знаєте ви, що в 2002 році Міжнародна асоціація анімаційного кіно заснувала Всесвітній день мультфільмів, який щороку відзначається 6 квітня.

У цей день аніматори з різних країн обмінюються програмами фільмів і влаштовують перегляди для вдячної публіки.

А ось перший мультфільм був створений у 1908 році! Називався він «Фантасмагорія, або кошмар Фантоша»,а  створив його французький карикатурист і аніматор Еміль Коль. Уявіть, на 2- хвилинну анімацію знадобилось 700малюнків, і малював їх Коль протягом 5 місяців! Хочете його переглянути? Переходьте за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=aEAObel8yIE&t=26s&ab_channel=classiccartoon .

У 1927 році режисер-аніматор В’ячеслав Левандовський створив перший український мультфільм – «Казку про солом’яного бичка». На жаль, він не зберігся, лишилися деякі кадри, що були надруковані в газетах, журналах та книгах.

Диву даєшся фантазії та натхненню сучасних творців мультфільмів – сценаристів, художників та композиторів, які вигадують та втілюють нові сюжети. Мальовані та лялькові, веселі та сумні, різнокольорові та чорно-білі мультики дарують нам калейдоскоп емоцій та  назавжди пов’язують з дитинством.

Часто мультфільми створюють за мотивами дитячих книжок. І ось – ваш улюблений літературний герой вже на екрані! Пропонуємо всім шанувальникам книжок та мультиків переглянути нашу відеопідказку про ТОП-7 популярних мультфільмів, знятих за чудовими книжками.

Залишити відповідь