Грайливий Моцарт

Якби можна було виміряти

геніальність, то одиницею

такого виміру мав би стати

Моцарт.

265 років назад народився великий австрійський композитор Вольфганг Амадей Моцарт. Його музика вже чверть тисячоліття здатна розфарбувати життя яскравими і живими кольорами.

Феномен Моцарта, напевно, не розгадають ніколи. Це найвідоміший випадок раннього прояву геніальності у маленької дитини. Його музичні здібності батько помітив, коли сину виповнилося три роки. В чотири  маленький Амадей вже грав на клавесині і скрипці складні п’єси. В шість років він написав власні твори.

Незважаючи на коротке життя (Моцарт прожив неповних тридцять шість років), він створив понад 600 творів, багато з яких визнані шедеврами симфонічної, концертної, камерної, оперної та хорової музики.

        В Центральній дитячій бібліотеці в рамках циклу «Життя видатних дітей» діти взяли участь в літніх читаннях вголос «Грайливий Моцарт». А наш постійний читач Москаленко Іллянавіть виконав твори видатного композитора, чим порадував всіх присутніх.

Любий читайлику, якщо ти хочеш «поринути» в дитинство Моцарта, переходь за цим посиланням і переглядай цілий мультсеріал про маленького Моцарта

           А цікаву інформацію про відомості з біографії Вольфганга Амадея ти зможеш отримати, перейшовши за цим посиланням

Залишити відповідь