Best Book Award 2021

28 BookForum оголосив переможців

Best Book Award 2021

Конкурс Best Book Award — щорічна головна премія Львівського міжнародного BookForum, якою з 1995 року відзначають найкращі українські книжки. Організатором конкурсу є «Форум видавців» за підтримки Українського культурного фонду. Цього року на конкурс подали понад 450 книг від 100 видавництв.

Переможці в категоріях книжок для дітей і підлітків:

Література для дітей від 0 до 6

Олеся Мамчич «Овва, як бува! Абетка з історії України» (ілюстраторка Софія Томіленко), видавництво «Портал» – за книжку-маячок, завдяки якій орієнтуватимуться в минулому.

За кожною літерою ховаються важливі слова, а за словами – події, постаті, речі, які зробили Україну саме такою, як ми знаємо. Ця абетка пропонує легке, пізнавальне, веселе знайомство з історичними поняттями.

Література для дітей від 7 до 12

Ліна Максимук «Козаки правлять країною», видавництво Discursus –за успішний відхід від шаблонів і оригінальне подання історичного матеріалу.

Це інтерактивне видання розповідає про Гетьманщину кінця 17 — початку 18 століття та є частиною серії з трьох видань про епоху козацтва. На сторінках цієї книжки можна здійснити мандрівку Гетьманщиною, завітати на бенкет до гетьмана Івана Мазепи у Гончарівці,
навчитись писати бароковим скорописом,
розподіляти кошти на нараді з козацькою старшиною,
будувати цитадель Батуринської фортеці,
створити власний козацький портрет.

Література для підлітків та молоді

Наталка Малетич «Леся – мандрівний клубочок» (ілюстраторка Маша Фоя), видавництво «Портал» – за сміливу інтерпретацію традиційного образу Лесі Українки.

Ця книжка про Лесю Українку справді зачаровує! У ній все чудово та продумано до дрібниць. Гарні ілюстрації сусідять із світлинами та фотодокументами. В книжці не переказують чужі думки «про ту Лесю», а дають змогу самому читати її листи, гортати сторінки рукописів, чути спогади її друзів і близьких, зрештою – подорожувати слідом за нею Україною та світом.

А ще ця книжка дуже сучасна та зрозуміла.Читаєш, і відкриваєш для себе Цікавенну Людину, котра мала друзів і родину, подорожувала та працювала, училася і гарно проводила час, зробила неймовірно багато та прожила чудове наповнене життя.

Залишити відповідь