ВІТАЄМО ЛАВРЕАТІВ ПРЕМІЇ ІМ. ЛЕСІ УКРАЇНКИ ЗА ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКІ ТВОРИ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА ЗА 2022 РІК !

Премію Кабміну імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджують за твори, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке суспільне визнання.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства культури та інформаційної політики, у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію отримала письменниця Олеся Мамчич за книжку «Як правильно ревіти?».

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» лавреатом стала художниця Оксана Садовенко за оригінальне художнє оформлення книжки «Ти і Малевич».

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію присуджено режисерці-постановниці Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва (Львів) Ірині Ципіній за створення вистави «Пливе човен».

Нагадаємо, лавреатами премії імені Лесі Українки за 2021 рік стали режисерка Катерина Горностай із повнометражним ігровим фільмом «Стоп-Земля», письменниця Лариса Ніцой із книгою «Незламні мураші», художник Дмитро Печенкін із художнім оформленням серії казок «Киці-мандрівниці», а також Сергій Новачук та Ірина Корольова за створення вистави у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша «Легенда про Дракона».

Залишити відповідь