ЧИТАЙ ТА ГРАЙ!

Сьогодні, 21 березня, відзначається Міжнародний день лялькаря. Це свято почали відзначати в 2002 році, і з того часу в цей день вітають акторів-ляльководів і всіх-всіх працівників лялькових театрів. Ці люди дарують радісні емоції дітям і дорослим, про них пишуть книжки, їх мистецтвом захоплюються. І це не дивлячись на те, що, як правило, вони залишаються в тіні своїх героїв! Саме від лялькаря залежить характер, настрій, емоції казкових персонажів.

 Кожна країна має власних улюблених театральних ляльок. В Італії улюбленим персонажем є Пульчинелла. Його ім’я перекладається як «півник», адже він дуже кумедний та завзятий.
Французи полюбляють дерев’яного Полішинеля. У нього величезні очі та рожеві щоки. У Великій Британії існує непереможний Панч, який бореться з придворними, поліціянтами йофіцерами. Він завжди перемагає, а публіка цьому радіє. Улюбленець німецького народу — Касперле. Він — бешкетник і шахрай, грає у всіх виставах для дорослих і дітей.

Існує багато видів театрів для дітей: 

У «Театрі тіней» весь спектакль грається за допомогою спрямованого світла та силуетів.

«Настільний театр» – це театр, картинки якого виставляються на столі.

Для «Театру рукавичок» всі  герої  виготовляються  з рукавичок,  які    одягаються на руку.

«Пальчиковий театр»:  всі його герої виготовляються маленькими і одягаються на пальчик. Ви самі можете зробити пальчиковий театр. Якщо цікаво, переходьте за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=jYNz16lHyGA

Залишити відповідь