НЕ ДАМО ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ ШАНС!

Насильство має багато проявів. Перше, що може спасти на думку, — це фізичний напад, але не тільки він спричиняє непоправні наслідки. Багато людей можуть потерпати від насильства і навіть не підозрювати, що з ними відбувається насправді. Сексуальне, психологічне, економічне насильство, педагогічне нехтування — це різні прояви того самого явища, що негативно впливають на життя й здоров’ялюдини, і особливо – дитини.

Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство. Насильство в сім’ї або родині притаманне для багатьох держав.

Не оминула ця проблема і Україну. За статистикою, яку оприлюднили під час голосування за Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», понад 3 мільйони дітей в Україні щороку спостерігають за актами насильства у сім’ї або є їхніми вимушеними учасниками, а майже 70% жінок піддаються різним формам знущань і принижень. Щорічно близько 1500 жінок помирають від рук власних чоловіків. Домашнє насильство в Україні – причина 100 тисяч днів госпіталізації, 30 тисяч звернень до відділів травматології, 40 тисяч викликів лікарів. Водночас, лише 10% постраждалих звертаються за допомогою. Адже донині багато хто вважає такі стосунки «нормальними»…

Кожен знас має знати алгоритм дій, аби вчасно запобігти насильству,  захистити себе та рідних від жорстокості та агресії.

Робити що завгодно, тільки не мовчати! – ось запорука ефективного опору насильству!

Залишити відповідь